Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

У част пролећа, камерни оркестар Музикон организује „Буђење“ истоименим концертом у Великој сали Задужбине „Илија М. Коларца” у четвртак 25. априла од 20 часова.

Трећи концерт Левел ап! сезоне предводиће гостујући музичари из Холандије, концертмајстор камерног оркестра “Concertgebouw”, Јелена Ристић (виолина) и солиста Арнхем филхармоније Брам Крефтмејер (обоа).

Музикон ће публици приредити Буђење уз изразита концертантна дела барока и предивну Моцартову Симфонију број 29.

Поред сјајних гостију из Холандије на овом концерту гостују и хорнисти Михајло Булајић и Теодор Благојевић, као и обоисткиња Јелисавета Пешић.

Јелена Ристић је по завршетку студија у Новом Саду уписала Мастер студије на Конзервароријуму Амстердам у класи професора Иље Груберта.  Током студија побеђује на аудицији за једног од концертмајстора у филхармонији Арнхем у Холандији. Као концертмајстор често гостује у Данској, у оркестрима Копенхаген филхармонија и Оденсе филхармонија.  Од 2013. године стални је члан првих виолина Краљевског оркестра Холандије (Royal Concertgebouw orchestra) и концертмајстор је камерног оркестра у саставу “Concertgebouw”-а. Као солиста наступа са оркестрима широм Холандије, док је за време школовања у Србији наступала са Нишким симфонијским оркестром и Новосадским академским оркестром. Као члан оркестра “Concertgebouw”, наступа широм света са најбољим светским солистима и диригентима садашњице.

Брам Крефтмејер је завршио студије обое на конзерваторијуму Утрехт, у Холандији, у класи професора Ернеста Ромбојта. Као врло млад музичар постаје прва соло обоа Арнхем Филхармоније из Холандије и редовно гостује у оркестрима “Royal Concertgebow” и ротердамске филхармоније. У оркестру “Combattimento Amsterdam” наступа искључиво као солиста, а са њима је снимио и бројне албуме. Са оркестром “Combattimento” наступао је на свим континентима. Члан је реномираног камерног дувачког ансамбла „Хексагон“. Доцент је на факултету Артез на одсеку обое.

„Српска стварност“ / Музикон /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here