Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас обратио се отвореним писмом генералном директору РТС-а Драгану Бујошевићу поводом текста “Првановићу, послушај себе”. Писмо, које је објавио и РТС, преносимо у целини.

 

Драган Бујошевић је испузао испод свог камена и отвореним писмом које је упутио др Слободану Првановићу показао да између њега, Вучићевића, Митровића, Марића, Лађевића и осталих нема никакве разлике.

Александар Вучић нам је свима нанео много зла, али за једну ствар морам да му лично захвалим – направио је систем у коме су се сви јасно показали.

Кад то кажем не мислим само на новинаре. Мислим на све оне који су се у нормалним временима представљали као пристојни, принципијелни и поштени, који су у друштву словили за људе од угледа, а који су показали да су спремни да продају и себе и душу зарад неке позиције или пара. Или да их их нико не би, како кажу, дирао.

Без Вучића никад не би схватили како су они мали људи са великим титулама и позицијама у друштву. И они би и даље били препрека промени система која је неопходна Србији, а коју ћемо спровести после рушења овог зла. За то што их је потпуно разоткрио и показао, јавно кажем хвала Александру Вучићу.

Вратимо се на Бујошевића и његов грозан напад на једног човека који нема никакву политичку амбицију.

Није је имао ни 9. марта 1991. када је освануо на насловној страни Времена како за руку држи прву жртву Милошевићевог режима осамнаестогодишњег Бранивоја Милиновића.

Није имао ни кад је плагијат Синише Малог био тема, али је рекао свој став. То је урадио и сада.

Каже Бујошевић како Првановић држи конференције за штампу против РТС-а, како прети лустрацијом већини запослених, како би он да РТС 24 сата извештава како је све у Србији пропало, да ће нас ова власт све побити…

Драгане Бујошевићу, нису десетине хиљада људи демонстрирале против РТС-а, као што не држи Првановић конференције против РТС-а.

Демонстрирали су против тебе, Драгане Бујошевићу, против Ненада Стефановића, против Владимира Вулетића, Оливере Јовићевић… против оних којима си дао да уређују Дневник када си у документарну редакцију послао Обућину, Јанићијевић, Мијушковић, Јелића, Милића…

Против вас су биле и демонстрације и конференције. Зато што сте укинули јавни сервис. Зато што годинама не може на РТС-у да се чује другачије мишљење, зато што немате ниједну дебатну емисију у коју би дошли људи од угледа.

Зато што никада нисте позвали економисте попут Арсића, Шошкића, Зеца или Дане Поповић да говоре о економској ситауцији у Србији. Зато што никада нисте позвали Мајића или Бољевићеву да причају о правосуђу. Зато што никада нисте позвали људе попут архитекте Драгољуба Бакића, академика Душана Теодоровића, проф Биљане Стојковић, глумца Ралета Миленковића, новинаре као што су Слободан Ступар, Јована Глигоријевић, Срђан Шкоро да кажу шта имају.

Не, ви зовете Крстиће, Радуне и Анђелковиће, али не зовете Александра Обрадовића да Србија чује његову верзију шта се дешава у “Крушику” и шта ради отац Небојше Стефановића.

Не зна Србија ни за Вулина и тетку, не зна да министар рада не разликује гениталије од екстремитета, не зна да Небојша Стефановић има лажну диплому и докторат…

Не зна Србија да Влада новим законом тера 40.000 људи који раде у ИТ сектору и праве 10 одсто БДП-а да оду из земље, не зна Србија да Биљана Ивковић има плату од ‪186.000, а да за лекаре нема више од 72.000.

Не зна Србија да зато више немамо довољно педијатара и хирурга. Не зна Србија да трошимо 130 милиона евра да изградимо Мађарима пругу која је нама потпуно непотребна, не зна Србија да се ЕПС пљачка тако што између осталог плаћа за очитавање струјомера 38 милиона евра годишње…

Не зна Србија ништа од овога, а не зна ни за још хиљаду таквих ствари. Не зна јер се о томе ћути, али се зато преноси све што говоре Вучић и његови следбеници, уживо се преносе његови лични економски програми, отварања по 15 километара ауто-пута са све на силу доведеним радницима, ванредне и редовне конференције за штампу…

Укључује се и у Дневник који траје пола сата и прича 45 минута. И лаже и лаже и лаже. И вређа. Људе назива олошима, криминалцима, друштвеним талогом… Људе којима ти и твоји сарадници бескичмењаци никада нисте дали прилику да одговоре.

Е, за све то си ти крив Бујошевићу. Ти лично.

Ти молиш Ненада Стефановића да у Дневнику пусти твит Драгана Вучићевића, јер ти је Вучић то тражио. Имаш кола, возача, путујеш о трошку Звезде и спортских савеза на утакмице, снимаш мало серије и очекујеш да ће овако бити увек. Или бар док не одеш у пензију. А тамо, мислиш, нико те се неће сетити.

Сви ће заборавити да си био део овог злочиначког подухвата, ове гебелсовштине која влада српским медијима и коју само РТС може да победи. Грешиш. Одговараћеш пред инстиутуцијама државе Србије за све што си урадио, укључујући и увреде које си изрекао на рачун Слободана Првановића и свих који су са њим петицију потписали.

И за крај. Не помињи Сашу Тијанића.

За разлику од тебе, њега нико није смео ни да помисли да назове и тражи да се нешто пусти или не пусти на РТС-у. У његово време су директно преношени митинзи опозиције, а опозиционари гостовали у другом Дневнику. Он је имао оно што ти никада имао ниси. Нити ћеш. Док је био жив ниси смео речју да га поменеш, па га ни мртвог не дирај. Знаш какав је био. Наћи ће начин да ти одговори, а шта ћеш онда Драгане Бујошевићу…

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here