Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

Генерални директор РТС-а Драган Бујошевић рекао је, поводом вечерашњег упада у зграду РТС-а, да запослени нису могли да раде свој посао и да су их у томе спречили они људи који су ходницима зграде пролазили са моторним тестерама у рукама.

“Извињавам се свим гледаоцима зашто што тек сада реализујемо емисију”, рекао је Бујошевић и навео да пре тога то није било могуће јер су све екипе биле блокиране.

Бујошевић се извинио и запoсленима у РТС-у који су у тренутку упада били у згради,

“Ми, а ни држава нисмо омогућили да нормално раде свој посао, онако како заслужују”, рекао је Бујошевић.

Додао је: “Обећавам да ми нећемо упадати у страначке ни пословне просторије лидера опозиције”.

Како је рекао, када је најављена блокада РТС-а, демонстранти су упозорени да ће тиме њихови протести изгубити легитимитет и ове вечери је тај легитимитет изгубљен насилним упадом у зграду.

“Закон о Јавним медијским сервисима јасно каже да је РТС аутономан и независтан у одређивању уређивачке политике и програмске концепције као и програмског садржаја и програмске шеме”, рекао је Драган Бујошевић.

Истакао је да је део лидера опозиције који је вечерас упао у РТС супротно закону хтео да одређује и програмску шему и садржаје.

Како је навео, посебно је чудно што су тај закон донели они људи који су вечерас насилно упали на РТС.

“Надам се да ће ово бити последњи овакав упад на РТС”, поручио је Бујошевић.

Додао је да би државни органи, као и Европска асоцијација јавних медијских сервиса и међународна удружења новинара требало крајње озбиљно да разговарају о вечерашњем упаду у РТС.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here