Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Милорад Грчић , вршилац дужности директорa „Електропривреде Србије“ поднео је неопозиву оставку на ту функцију и о томе писмено обавестио председника Србије Александра Вучића и председницу Владе Србије Ану Брнабић.

Грчићево писмо оставке упућено Влади Србије преносимо у целости:

“Поштована госпођо Брнабић, овим путем желим да вас упознам са садржајем писма, које сам јуче упутио председнику Републике Србије Александру Вучићу.

Поштујем државну хијерархију, али сам се прво обратио председнику Вучићу, јер сам и посао вршиоца дужности директора “Електропривреде Србије”, али и политички ангажман и чланство у Српској напредној странци прихватио искључиво због Александра Вучића, чврсто верујући у његове идеје, идеале и визију јаке, модерне и напредне државе Србије, које председник доследно и успешно остварује.

Председника Републике обавестио сам да подносим неопозиву оставку на место вршиоца дужности директора ЕПС, коју сам обављао претходних година у изузетно сложеним околностима. Од поплава које су 2014. године задесиле нашу земљу и осим људских жртава, које су немерљив губитак, у значајном обиму девастирале електроенергетски потенцијал наше државе, па све до застрашујуће кампање против рударског комплекса и термоенергетског сектора, сусретао сам се као в. д. директора са озбиљним изазовима, који су претили да у потпуности уруше енергетску стабилност наше земље”, каже Грчић, између осталог, у писму.

Грчић на крају опширног писма наводи да сада када више није вршилац дужности директора ЕПС-а, може да каже да “уколико госпођа Зорана Михајловић остане на челу Министарства рударства и енергетике дуже од три месеца, ако буде водила то министарство и један једини дан после избора, наш електроенергетски систем је осуђен на смртну казну, на потпуну пропаст”.

Грчићеву оставку после низа крупних проблема у производњи електричне енергије у Термоелектранама „Никола Тесла“ у последњих месец дана најавио је крајем године председник Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here