1. 12. 2018.

Министар унутрашњих послова Албаније Сандер Леши најавио да ће бити преузети још много важнији кораци у циљу целокупног успостављања европских стандарда на граници

Од 1. јануара на граничним прелазима између Албаније и Косова ће бити успостављена заједничка контрола, преноси МИА Одлуку о томе донела је раније албанска влада, а министар унутрашњих послова Сандер Леши најавио је да ће бити преузети још много важнији кораци у циљу целокупног успостављања европских стандарда на албанско-косовској граници.

„Битне промене у граничном управљању са Косовом. Двојне контроле ће бити укинуте. Полиција Албаније и Косова заједнички ће контролисати по начелу једно заустављање, једна контрола, контрола на једношалтерским системом. Влада је донела одлуку за ову битну промену, која ће олакшати слободно кретање између Албаније и тзв. Косова”, написао је на Твитеру Леши. Али, према његовим речима, ово није последња промена која ће се десити.

„Олакшање слободног кретања неће се ту завршити. Убрзо ће бити преузети још много важнији кораци у циљу целокупног успостављања европских стандарда на албанско-косовској граници“, навео је Леши.

Део албанских медија који су објавили ову вест оценили су да премијер Еди Рама „није испунио жељу министра дијаспоре и бившег премијера Пандели Мајко који је захтевао целовито отклањање албанско-косовске границе. Он је чврсто наставио да захтева отклањање границе и све то је кулминирало у августу када је Мајко током посете Скендераја (Србица) пласирао велику вест да ће од 1. јануара 2019. године бити избрисана граница између Албаније и Косова.

„Српска стварност“ / Новости, Танјуг, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here