1. 09. 2019.

Антологија на енглеском језику “Велике српске кратке приче” Бранка Микашиновића представљена је у Народној библиотеци Србије, у оквиру проширеног програма 56. Међународних сусрета писаца који се одржавају од 19. до 23. септембра.

Бранко Микашиновић је један од најзначајнијих промотера српске књижевности на енглеском говорном подручју. Био је предавач на престижном Рузвелт универзитету у Чикагу, а радио је и као новинар у српској редакцији “Гласа Америке”.

На промоцији су, поред аутора, учествовали и писци – Дејан Стојановић, Милован Витезовић, Владислав Бајац и Горан Петровић.

“Ово је једна од антологија, Микашиновић их је објавио још 5, и то је, вероватно, једно од највећих  представљања српске књижевности на најелитнијем, односно најраспрострањенијем језику на свету. Имамо преглед драма, преглед комедија, фантастике, сатире и прозе.

Антологије, које су почеле Хердером, а ево до Микашиновића, са којим се, надам се, не завршавају, биле су велика срећа за српску књижевност”, рекао је књижевник и председник Удружења књижевника Србије Милован Витезовић, и најавио инетесантне 56. Међународне књижевне сусрете писаца, на којима се 23. септембра састају и песници из расејања.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here