Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Архитекте Бојана Марковић и Давид Билобрк освојили су признање „Герман Десигн Аwардс”, које им је у Франкфурту доделило Немачко веће за дизајн.

Признање је стигло у категорији ентеријер за штанд „Четири земље један језик”, који је приказан на 62. Сајму књига у Београду, пише Политика.

Жири је навео да „дизајн штанда креира јединствену топлу и релаксирајућу атмосферу која се преноси кроз закривљене зидове”, додајући коментар: „Веома добро изведено!”

“Ова награда је за нас од великог значаја с обзиром на то да су ретке прилике да пројекти на нашем подручју, за које су буџети углавном скромни, имају прилику за међународно признање. Желели смо функционалну композицију која својом атрактивношћу наглашава значај госта на сајму књига”, каже за наш лист Бојана Марковић.

Дрвени штанд, на 210 квадрата, пројектован је за потребе заједничког представљања земаља немачког говорног подручја: Немачке, Аустрије, Швајцарске и Лихтенштајна, и састоји се од библиотеке, трга, дела за промоције. У његовом склопу су полице за књиге, клупе, изложбени панели, љуљашке. Пројекат „Четири земље један језик” Бојане Марковић (која је у име нашег тима била на додели у Немачкој) и Давида Билобрка освојио је и награду „Ранко Радовић” за 2018. за реализовано архитектонско дело.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here