Mesto za reklamu

23.01.2019.

Приштинске институције се не плаше предстојећих изазова — ни дијалога, ни сукоба са Србијом, изјавио је председник косовског парламента Кадри Весељи, преноси РТК.

У обраћању на комеморативном скупу у Митровици, поводом 103. годишњице од убиства Исе Бољетинца, ког Албанци доживљавају као националног хероја, Весељи је рекао да Приштина у дијалог са Београдом улази како би „оснажила Косово, државу и народ“.

„Заједно са нашим великим партнерима и савезницима на челу са Сједињеним Америчким Државама, будите сигурно да ћемо успети. Победићемо“, поручио је Весељи.

Он је истакао да садашња генерација има мисију да „Косово заувек буде слободна, независна и суверена држава, члан породице суверених држава, у УН, НАТО-у и ЕУ“, пренео је Танјуг.

„Ми као генерација знамо одакле смо дошли, шта наслеђујемо и где желимо да будемо. Знамо за задатке којима нас је задужила историја и не намеравамо ни на тренутак да од њих одустанемо. И не постоји адекватније место од Митровице да се то каже. Не, јер Митровица је симбол нације. Митровица је воља Исе Бољетинца. Данас и заувек, тамо где је Митровица, тамо је и Косово“, рекао је Весељи.

„Српска стварност“ / РТК, КИМ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here