Mesto za reklamu

18.08. 2019.

Председник косовске скупштине Кадри Весељи изјавио је да је “поносан” због косовске заставе која је поново постављена на зидинама српског средњовековног града Ново Брдо, као и на полицију и друге институције које се, како је рекао, “брину о косовским драгоценим споменицима”.

“Поносан сам на величанствену тврђаву Ново Брдо, овај драгуљ наше културне баштине и древно насеље које је вековима служило као раскрсница цивилизација. Још сам поноснији на прелепу косовску заставу, која поносно маше својим кулама, као и полицију и друге државне институције које се брину о косовским драгоценим споменицима”, написао је Весељи у поруци на Фејсбуку.

“Србија узалуд покушава да асимилира нашу културу и наслеђе”, поручио је Версељи.

Он је уз своју објаву на Фејсбуку приложио и фотографије с припадницима косовске полиције у подножју тврђаве, као и снимке на којима је видљива косовска застава на средњовековном српском споменику.

“Као будући премијер нећу дозволити да било које од ових древних косовских богатстава буде политички инструментализовано или погођено. Вратићемо некадашњу славу Новом Брду, не само што ћемо га учинити међународном културном туристичком атракцијом већ и обновити стари рудник”, додао је Весељи.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here