Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Председник Александар Вучић и немачка канцеларка Ангела Меркел разговарали су преко видео-линка. Званичници су разменили мишљења о блиским билатералним и економским везама, процесу придруживања Србије Европској унији и пратећим реформама, као и о ситуацији у региону. Детаљно су разматрали и изазове у сузбијању Ковида-19.

Током видео-састанка било је речи о дијалогу и нормализацији односа између Београда и Приштине и, у том контексту, о увођењу такси привремених институција у Приштини2018. године на робу из централне Србије и Босне и Херцеговине.

Немачка канцеларка поздравља спремност председника Србије за почетак дијалога о трговини и нецаринским баријерама између, како је рекла, “Србије и Косова уз посредовање Европске уније”.

Меркелова такође поздравља спремност Србије за спровођење Бриселског споразума о интегрисаном управљању административном линијом, чији ће први корак бити пуштање у рад станице Мердаре, при чему је председник Вучић инсистирао на пуном поштовању и спровођењу свих одредаба Бриселског споразума.

Вучић и Меркелова се залажу за брзи наставак дијалога ради свеобухватног договора о пуној нормализацији односа између Београда и Приштине.

“Захвалан сам на немачкој и Вашој личној пажњи и бризи за Србију и земље Западног Балкана”, истакао је Вучић.

Председник је изјавио да ће предузети све неопходне кораке за успешан наставак дијалога и избегавања корака који би уназадили односе Београда и Приштине, како би се остварила конструктивна и отворена атмосфера за преговоре.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here