1. 07. 2019.

Српска народна одбрана организовала је у Чикагу прославу Видовдана као и 105 година постојања ове организације, у свечаној сали Српског саборног храма у Чикагу. Била је то и слава СНО.

У културно уметничком програму наступила је оперска певачица из Новог Сада, Слађана Сарић, која сада живи у Чикагу, као и глумци Српског позоришта Мира Сремчевић из Чикага који су рецитовали пригодне стихове.

Претходно је одржана литургија коју је служио владика средњезападноамерички новограчанички Лонгин, уз свештенике Дарка Спасојевића и Добривоја Милуновића.

Госте у сали су поздравили председник Српске народне одбране Небојша Живковић, домаћин славе Драган Вујошевић као и гости, отац Воја Билбија из Холандије и професор Филозофског факултета у Београду Милош Ковић, који је је био и главни говорник на догађају.

Присуствовали су истакнути чланови српске заједнице у Чикагу, Владо Бјелопетровић, Перо Самарџија, Бранко Тупањац као и Стеван Докић из Сабора крајишких Срба. Из Мајамија је допутовао адвокат Ненад Милошевић, председник тамошње црквеношколске општине Светог Симеона Мироточивог.

Ове недеље, у четвртак 4. јула се одржава традиционални пикник на имању манастира Нова Грачаница, а недељу дана касније у Новој Грачаници и манастиру Светог Саве почиње програм током којег ће бити одржана прослава 800 година аутокефалности Српске православне цркве. Према неким најавама, могућ је и долазак патријарха Иринеја.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here