Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Известилац за Косово у Европском парламенту Виола фон Крамон позвала је владу у Приштини да спроведе пресуду Уставног суда о враћању имовине манастиру Високи Дечани и да покаже да нема селективан приступ када је у питању примена владавине права.

Она је на свом Твитер налогу навела да је дијалог Београда и Приштине који води ЕУ суштински елемент европских интеграција Косова и да “до приступања ЕУ неће доћи без правно обавезујућег споразума о нормализацији”.

Навела је и да специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак има пуну подршку ЕП.

Додала је да овогодишњи Извештај за Косово, који ЕП данас треба да усвоји покрива широк спектар питања, укључујући владавину права, борбу против организованог криминала и корупције, јавну управу и борбу против дискриминације и поручила да владавина права значи једнакост за све.

Подсетила је да су ЕП и она лично у више наврата понављали потребу за хитним одобравањем визне либерализације која је, тврди, одавно закаснила “упркос чињеници да је Косово испунило све критеријуме”.

Фон Крамон је навела да овогодишњи извештај о Косову долази у посебном тренутку “када поново видимо страхоте рата у Европи” и захвалила влади у Приштини што је “показала пуну солидарност са Украјином”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here