Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас у Москви са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом.

Саговорници су закључили да су односи између две земље достигли веома висок ниво стратешког партнерства и да о томе сведоче степен поверења који постоји у тим односима, као и веома интензивна динамика сусрета на високом нивоу.

На састанку je било речи о актуелним питањима билатералне сарадње, продубљивању билатералних веза у свим доменима, о ситуацији на Косову и Метохији, као и у нашем региону.

Дачић је информисао руског колегу о тренутном стању дијалога Београда и Приштине, изразивши захвалност на чврстој и доследној подршци Руске Федерације територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Обострано је изражено задовољство сарадњом на мултилатералном плану, уз истицање значаја наставка међусобне подршке у међународним организацијама.

Указано је на динамичан развој економске сарадње између две земље у претходном периоду, чему је значајно допринео рад Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, којем председавају Дачић и потпредседник Владе Руске Федерације Јуриј Борисов.

Дачић и Борисов су, такође, данас одржали састанак у Москви, у циљу припреме за наредну седницу Међувладиног комитета.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here