Mesto za reklamu

01.11.2019.

ДИВНА Љубојевић, чији глас љубитељи и истакнути музички стручњаци назвају анђеоским, заједно са својим aнсамблом Хором и студиом за духовну музику МЕЛÓДИ у децембру започиње предбожићну серију концерата под називом “Витлејемска звезда”.

Први концерт биће одржан 7. децембра у Москви у Храму Христа Спаситеља.

По повратку из Русије ДИВНА & Мелόди одржаће концерте у Србији:

Нови Сад – Синагога 14. децембa у 20 часова

Београд – Коларчевa задужбинa 21. децембра у 20 часова

Светска стручна јавност Дивну Љубојевић препознаје као водећег специјалисту за музичке традиције византијског културног круга и као јединствену звезду православне музике 21. века.

Импозантна биографија Дивну Љубојевић сврстава у ред највећих мисионара српске, византијске и православне културне баштине чији су уметнички домети препознати широм света и потврђеним наградама попут Златног Орфеја (L’Orphée d’Or), које јој је доделила Académie du Disque Lyrique из Француске за европско издање “Divna, l’âme du chant orthodoxe”, потом ордена “Верност и вера” којим је награђена у Белорусији за ”истакнути допринос делу духовног препорода”, oрдена Почајевске иконе Мајке Божје “за проповед Православља појањем” којим је награђена у Украјини, и награде магазина за класичну музику “Le Mond De la Musique” у Француској, за европско издање албума “Lumieres Du Chant Byzantin”.

”Данас смо живи, као духовна бића и Људи, захваљујући својим прецима и њиховој чврстој Вери и по цену живота чуваној традицији – култури и обичајима. Сходно томе, ови свечани предбожићни концерти приказаће сву лепоту, богатсво мелодије српских црквених напева у различитим аранжманима, као и нове тенденције у компоновању духовне музике у православном свету.” – каже Дивна Љубојевић.

Улазнице су у продаји од 01. новембра 2019. на благајни Коларчеве задужбине у Београду и у Музичкој омладини Новог Сада.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here