Mesto za reklamu

13.12.2020.

Током протеста у Вашингтону, поводом одбијања Врховног суда да испита изборну крађу, избили су сукоби присталица десничарске групе „Поносни момци“ и левичарске Антифе. Медији преносе да је у сукобима присталица и противника америчког председника Доналда Трампа више особа повређено и више од 20 ухапшено. „Дејли мејл“ наводи да су четири особе избодене током нереда у Вашингтону.

​Током сукоба сукоба присталица и противника америчког председника Доналда Трампа у Вашингтону дошло је до туча, а бацане су и димне бомбе.

Сукоби су се догодили пошто су Трампове присталице организовале митинг испред Врховног суда САД, док су се противници окупили на месту где се одржавају антирасистички протести „Блек лајвс метер“.

Ово је други митинг Трампових присталица у Вашингтону поводом тврдњи да је на председничким изборима било неправилности. И током претходног дошло је до сукоба са противницима актуелног америчког председника.

Позивајући се на локалне званичнике, „Фокс 5“ извештава да су најмање 23 особе ухапшене, а да је осам пребачено у болницу.

​Протести су током поподнева били релативно мирни. Међутим, касније током ноћи, почеле су да се издвајају мање групе са обе стране које су се сукобиле.

На видео-снимцима објављеним на друштвеним мрежама види се да су присталице Антифе гађале полицију флашама, циглама и другим предметима.

​Истовремено, и у Олимпији, главном граду савезне државе Вашингтон, избили су сукоби чланова „Поносних момака“ и Антифе, а једна особа је рањена у пуцњави.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here