Mesto za reklamu

Влада /Јовановић/ Владић, је постала америчка тв звезда , која припрема телевизијску емисију „Cooking and Kids“, која се масовно гледа. Званично је  шампион САД у припремању дечије хране, промотер православне традиције и кухиње на Западу, и домаћица из Калифорније. Сваке недеље у Америци држи предавања у оквиру своје организације „Vlada’s seeds of life“, са којом сарађују велике америчке здравствене и хуманитарне организације.

Октобар 2018.

Влада Владић /46 г./, je стигла у Америку, пре скоро три деценије, са жељом да настави школовање, пронађе посао и да постигне успех. Рођена је у селу Међаши код Бијељине. Завршила је Медицинску школу у Београду, а Војну школу у Рајловцу. Радила је у Ваздухопловном заводу у Батајници, али се 1989. одселила у САД. У Флориди је 1993. са мужем Мајком отворила два ресторана. Када су их продали преселили су се у Калифорнију 1998. и отворили грађевинску фирму. У браку са Мајком добила је двоје деце. Супруг је изненада преминуо и на њој је остала брига да подиже двоје мале деце. Нашла се у емотивним и финансијским проблемима. Имала је јак мотив и жељу да реши проблеме са којима се суочила. Бавила се разним пословима и активностима које воли, посветила се и хуманитарном раду и остварила жељу да своје знање и љубав према кувању пренесе на друге. Основала је телевизијски програм „Кување и деца“ / Hei Cooking i Kids fans / који се данас гледа на 116 телевизијских станица широм Америке у 30 држава у 10 милиона и 721,25 хиљада домаћинстава, са преко 11 милиона гледалаца.

 

„То је породични образовно-забавни програм кувања који има велику публику, због чега сам задовољна и на чему сам захвална свом продукционом тиму и инима који нам помажу. Шта ми заправо желимо? Пре свега да помогнем родитељима и деци.  Данас је више од трећине деце и адолесцената у Америци гојазно. То озбиљно нарушава њихово здравље.  Таква децу имају већи ризик да оболе од дијабетеса, астме, болести срца и чак рака! Такође, прекомерна тежина ствара и низ других проблема. Моја непрофитна организација  „Владино Семе живота“ и наша емисија о кувању за децу, уче младе, децу и њихове породице како да праве избор и припремају храну коју једу кроз основне куварске и животне вештине. Промена у исхрани почиње код куће! И ја имам задатак да развијем  вјештину кувања и избор намирница, које сам научила од своје мајке и баке, у жељи да помогнем породицама и деци да кувају и живе боље, а истовремено и да ојачају своје породичне везе.

 • Како сте почели емитовање тв емисија?

 У 2011. години снимила сам прве пилот епизоде и понудила их ​​телевизијским станица које имају програме кувања и дечијег јавног приступа широм Јужне Калифорније. Програм је добио одличне критике и тражили су  да емитују толико епизода колико могу да произведем. Тако сам кренула у снажну продукцију тих емисија.  У то време сам се такође бавиила са својом – двоје млађе деце и мојим болесним супругом. Као четвороструки шампион дечје кухиње у САД, добила сам подршку Међународне организације ЦВИ2, која ме је уврстила у свој програм рада за наредних пет година. Од телевизијских кућа добила сам снажну финансијску подршку и успела сам.

 • Очито да радите посао који волите и од кога се може и лагодно живети?

Сада сам у прилици да и сама помажем другима. Поред предавања којима помажем другима, сада и ја донирам хиљаде долара онима којима је помоћ потребна. Диван је осећај када можете да помогнете другима. Када дарујете то вам се касније увек враћа! Учинимо напор да помогнемо да нам деца буду здравија, да нам будуће генерације буду здравије. Знам да то можемо!

 • Прошле године били сте у Србији и снимили документарни филм „Виргин Ланд“?

“ Дошла сам у Србију на три недеље. Посетила сам Београд, Нови Сад, Ниш,  Пирот и друге градове и снимила тв серију о исхрани у земљи мог народа са богатом традицијом. Серијал је емитован за Божић, на четири телевизије у Америци“ – каже Влада Владић и додаје:

“Увек када ме у Америци питају одакле сам, ја им одговарам да сам из земље у којој је народ добрар, историја богата, кухиња изврсна, а природа прелепа. И када ми Американци не верују ја им пустим своје снимке из Србије. Сада сам одлучила да читава Америка види моју Србију. Правили смо српски ајвар, уштипке, роштиљ, пеглане кобасице и покушали да кроз припремање хране, која окупља све људе око трпезе, Американцима дочарамо Србију. Филм је емитован у Калифорнији на ИЕМГ телевизији из Сан Бернардина, КОЦТ телевизији и Дел Мар ТВ из Сан Диега, као и ЕТВ из Ист Хавена у Конектикату“ – открива Владанка Владић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Србију носите у срцу и никада је не заборављате и знамо да вам је жао што не стижете да јој се чешће враћате?

“Главни манекени на сајту и дегустатори у мојим емисијама су моја деца, мајка, тетка и родбина. Мој нови циљ је да Америци и свету представим српски народ у најбољем светлу. Зато сам о свом трошку снимила документарни туристички филм у 6 наставака о историји, култури и људима у Србији“ – каже Влада Владић, која је са камерманом обилазила српске саборе, фестивале и приредбе по Србији. Снимила је бербу грожђа у Сремским Карловцима, коњичке и хајдучке игре у Пожаревцу, роштиљијаду у Лексовцу, винске подруме и салаше у Новом Саду и околини, Калемегдан, Музеј Николе Тесле, Народну скупштину, тврђаву Маглић, кањон Дунава и остале лепоте Србије.

 • Знамо посебно сте били задовољни оним што сте видели и доживели у Београду?

„Снимајући по Београду схватила сам да је наша престоница израсла у светску метрополу. И да није могуће у једној епизоди приказати сву раскош живота у Београду, Зато сам одлучила да поново дођем и да за америчку телевизијску мрежу и Американце снимим посебан филм о прелепом граду на ушћу Саве у Дунав“ –каже  Влада.

 • Какви су свеукупни утисци о Србији, из угла онога ко жели да је представи другима, телевизијском емисијом?

„Србија је богата земља, народ је диван, има племениту душу и то треба приказати Американцима кроз причу о родоној земљи, воћу и поврћу, које се спрема на стари начин. Моја камерманка је одушевљена слатким свадбарским купусом, белим сиром и кобасицама из Пирота, домаћим соковима и паприкама. Наши људи су били љубазни домаћини, онако како они то увек умеју да буду и то ми је помогло да камера пренесе америчким гледаоцима атмосферу правог народног живљења у Србији“ – наводи ауторка филма Влада Владић.

 • Да ли сте после свега што вам се у животу догодило задовољни?

Да, задовољна сам. Моја највећа срећа и задовољство су моја деца. Моја Микаела сада има 11 година, син Марко је годину дана млађи. Добра су деца, добро се слажу, вредно уче и верујем да ће стећи највише образовање и да ће бити успешни.

 • И на крају Владу смо замолили да нам од многих рецепата издвоји један, који и сама користи и који нам може помоћи да будемо здравији?

„Ево, то је јутарњи напитак којим почињем сваки дан. Припремам га раније и чим се пробудим попијем напитак припремљен на начин како смо то у Србији чинили и верујем да баке и мајке то и данас припремају својима. Свом народу у Србији желим да буду најпре здрави, срећни и задовољни. Радујем се сваком сусрету са својима у Србији и једва чекам да поново дођем. Поздравите ми Србију!“- поручила је Влада Владић, наша успешна жена из Америке. Ево и рецепта:

Напитак од лимуна, меда и ђумбира, за јачање имуног система

Састојци:
5 лимуна
3 свежа исечена комада ђумбира
1-2 шоље меда

Припрема:
1. Исеците лимун у танке колутове

 1. Исеците ђумбир на мале комаде
 2. Сложте у теглу или неку стаклену посуду слојеве колута лимуна и комаде ђумбира и то прелијте са 1 – 2 шоље загрејаног меда, тако да мед допре до дна
 3. Покријте и држите у фрижидеру. Једну кашику тог напитка додајте у шољу врућег чаја.

И такав напитак пијте сваког јутра. Пријатно!

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here