24.09.2019.

Влада и Митрополија црногорско-приморска наставиће дијалог у вези са препорукама Венецијанске комисије које су дате на предлог закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница, закључено је на састанку премијера Црне Горе Душка Марковића и митрополита Амфилохија.

Састанак је одржан у кабинету председника Владе на митрополитов захтјев.

„Влада жели да уобличи правни систем у складу са данашњим потребама Црне Горе као вишевјерског и мултикултуралног друштва. Наша обавеза је да оставимо амбијент и наслеђе које неће бити оптерећење генерацијама које долазе“, саопштио је Марковић.

​Марковић је рекао да Влада исказује поштовање према православној Митрополији црногорско-приморској и њеним вјерницима, те да је заједнички интерес да се на вјерским питањима и у процедури испуњавања препорука Венецијанске комисије постигне највиши степен консензуса.

„Због тога сам прихватио митрополитову иницијативу да се састанемо, као и његов захтев да се у вези са предлогом закона, након што смо добили мишљење Венецијанске комисије, разговара уз присуство правних саветника које је ангажовала Митрополија“, додао је Марковић.

​Састанку је присуствовао и потпредседник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин, који ће у наставку овог дијалога предводити владин стручни тим током даљег рада на испуњавању препорука Венецијанске комисије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here