Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Влада Косова је на телефонској 11. седници, сазваној од стране косовског премијера Аљбина Куртија, а на захтев министра здравља Арбена Витије, одлучила да прогласи ванредно стање у јавном здрављу. Број заражених на Косову порастао на 9, после данас откривених 4 заражених.

Како се наводи у саопштењу, које преноси Коха, ова одлука обавезује институције Владе Косова да поступају у складу са националним планом реаговања и активирањем функције за подршку у хитним случајевима (јавно здравство и медицинске услуге ФМЕ8).

“Министарство здравља одговорно је за управљање објављеном ванредном ситуацијом у јавном здравству”, саопштено је.

Ова одлука ступила је на снагу одмах.

На Косову још четворо заражено коронавирусом, укупно девет

Број заражених коронавирусом на Косову порастао је на девет, након што су данас откривена 4 нова случаја, јавља РТК.

Према наводима ове телевзије постоје четири нова случаја који су, након испитивања више од 70 узорака, били позитивни на тесту. У питању су три особе из Малишева и једна особа са подручја општине Подујево.

Први случајеви пријављени су у петак у Клини и Витини. Онда су се у суботу увече појавили нови случајеви у општини Малишево. Ова три града су у карантину.

Из Министарства здравља и Националног института за јавно здравље позвали су грађане да не излазе из домова како би бринули о здрављу и да излазе само у хитним ситуацијама.

Влада Косова издвојила је 10 милиона евра за борбу против вируса који се проширио на већину земаља света.

Данас је објављено да је Влада Косова одлучила да одложи плаћање рата кредита и предузела друге мере да се избори са овом ситуацијом.

Коронавирус је погодио већину европских земаља, укључујући регион.

До сада је већина оболелих од коронавируса излечена. Проблеме су имали старији људи и они који су раније имали здравствених проблема, наводи се.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here