Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске о међународном друмском саобраћају и упутила га Нарадној скупштини на усвајање.

На данашњој седници усвојена је одлука о утврђива годишњег Плана образовања одраслих у Републици Србији за 2019. годину. Овим планом расподељују се средства у износу од 529.839.000 динара за едукацију одраслих, на основу потреба тржишта рада, рационалнијег коришћења постојећих образовних капацитета, имајући у виду различите развојне особености појединих подручја.

За наставак радова на уређењу Спомен-храма Светог Саве у Београду, Влада Србије одобрила је дотацију Српској православној цркви у висини од 1.183.000.000 динара.

Влада је усвојила и одлуку о додели новчаних награда параолимпијцима који су освојили медаље на Светском првенству у параолимпијској спортској дисциплини теквондо, које је одржано у Анталији у фебруару ове године.

Спортисткињи Бобани Козић за освојену сребрну медаљу на овом такмичењу додељена је награда у износу од 25.000 евра у динарској противвредности, као и њеном тренеру Александру Головићу. Теквондистима Виолети Тодоров и Мињи Јандрићу за освојену бронзану медаљу на Светском првенству у Анталији додељене су награде у износу од по 20.000 евра у динарској противвредности, као и њиховом тренеру Александру Головићу.

Горану Обрадовићу, тренеру атлетичара Страхиње Јованчевића, који је освојио бронзану медаљу на Европском првенству у атлетици у Глазгову, додељена је новчана награда у висини од 10.000 евра у динарској противвредности.

На седници је усвојено више докумената у циљу јачања сарадње Србије и Мађарске у областима иновација, саобраћаја и инфраструктуре: Закључак о усвајању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије и Владе Републике Мађарске у области иновација, Закључак о утврђивању основе за закључивање Меморандума о разумевању између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије и Министарства иновација и технологије Мађарске о надоградњи железничке пруге између Суботице и Сегедина.

Такође је усвојен Закључак о утврђивању основе за закључивање Меморандума о разумевању између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Р. Србије и Министарства иновација и технологије Мађарске о унапређењу рада бродске преводнице на српском делу реке Тисе.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here