1. 03. 2020.

Влада Србије одредила је Закључком, који је усвојила 28. марта, да се обавештења о предузетим здравственим мерама и другим информацијама које се односе на лечење од Ковида-19 дате од стране неовлашћених лица не могу сматрати тачним и провереним.

Влада упозорава да се за такво понашање може сносити одговорност за ширење дезинформација у ванредном стању.

У Закључку који је Службени гласник објавио данас наводи се да информисање становништва о стању и последицама заразне болести представља посебну меру за заштиту становништва од заразне болести.

Влада Србије наводи да је у условима ванредног стања апсолутни императив да грађани добију искључиво проверене и тачне информације у вези са стањем и последицама у вези са Ковидом-19.

За обавештавање јавности, закључује Влада Србије, задужен је Кризни штаб за сузбијање заразне болести Ковид-19, на чијем је челу председница Владе Србије, па сва обавештења даје она или лица које овласти Кризни штаб.

Градоначелници и председници општина, односно штабови за ванредне ситуације локалних самоуправа, задужују се да све информације у вези са стањем и последицама заразне болести усмеравају искључиво ка Кризном штабу, констатује се у закључку.

Здравствене установе и здравствени радници информације у делу мера које сами спроводе достављају надлежном заводу, односно Институту за јавно здравље, који их даље доставља Кризном штабу.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here