Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Због погоршања ситуације које доноси коронавирус Влада Републике Србије је продужила време самоизолације и и још више ограничила кретање становништва. Како један број грађана и даље не уважава мере заштите, које су донете искључиво у корист здравља грађана, пооштравање мера биће још ригорозније.  

Према речима министра Златибора Лончара, због недисциплине грађана, викендом ће бити продужен полицијски час. Према његовим речима, нехватљиво је колико има људи на улицама.

“Кад год изађете и имате контакт са неким, знајте да сте најозбиљнији кандидати да добијете вирус корона, а онда и могућност најозбиљнијих компликација”, наводи Лончар.

Он наводи да ће викендом бити продужен полицијски час, па ће бити забрана кретања већ од 15 часова.

Самоизолација продужена са 14 на 28 дана

Свим грађанима Републике Србије, као и странцима са боравишном дозволом, који су у земљу ушли 14. марта и касније, продужава се обавезна мера кућне самоизолације са 14 на 28 дана.

Ово практично значи да сви који су при уласку у земљу добили усмено или писмено решење о кућној самоизолацији у трајању од две недеље, изолација аутоматски наставља да тече још две недеље. Сви грађани и странци са боравишном дозволом, без изузетка, у обавези су да поштују продужени рок кућне самоизолације што ће надлежни органи у наредном периоду редовно проверавати.

Измењено је време трајања забране кретања за за дане викенда. Они ће суботом и недељом морати да остану у својим домовима од 15 часова до 5 часова ујутру. Грађани који нису старији од 65 година, могу напуштати своје домове радним данима и даље од 5 часова ујутру до 17 часова. Најстарији суграђани могу напуштати своје домове једино недељом између 3 и 8 часова ујутру, у циљу куповине намирница.

Водећи се мишљењем струке, Влада Републике Србије одлучила је да повуче одлуку о дозвољеној шетњи кућних љубимаца у трајању од 20 минута између 20 и 21 час.

Затварају се све пијаце

Како се Србија налази у јеку борбе са заразном болести изазване вирусом Ковид-19, одлучено је да се све пијаце, на отвореном и затвореном простору, затворе до даљњег.

“Влада Републике Србије наставиће да са највећом пажњом прати развој ситуације у вези са вирусом Ковид-19 и прилагођава све мере, ослањајући се искључиво на савете стручњака. Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како бисмо сви заједно, што пре из ове битке изашли као победници”, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here