Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Влада Републике Србије донела је на данашњој седници нове мере у циљу сузбијања ширења вируса COVID-19, о којима ће јавност бити обавештена посебним саопштењем.

Како бисмо се у новонасталим околностима сви понашали одговорно, према себи самима и нашим најближима, Влада Србије користи и ову прилику да замоли најстарије суграђане, који су најугроженија група становништва, да у највећој могућој мери поведу рачуна о себи и свом здрављу.

Често прање руку, а нарочито након кувања, коришћења тоалета или доласка у контакт са металним предметима и другим особама, најбоља је и најефикаснија превентивна мера у заштити од вируса.

Уколико имате 65 и више година, строго водите рачуна да што мање излазите из куће. Изузетно је важно да боравите у редовно дезинфикованим, проветреним просторијама са затвореним вратима, избегавајући физички контакт са укућанима и коришћење истих предмета. Приликом кијања и кашљања покријте уста марамицом или лактом и обавезно оперите руке након тога.

Уколико је неопходно да напуштате вашу собу или по специјалној потреби дом, користите заштитну маску или ставите део гардеробе преко носа и уста. Плаћање рачуна, куповина намирница и сличне ситуације, представљају радње за које се строго саветује да уместо вас обави млађа особа из вашег окружења.

Од круцијалног значаја је да уколико осетите неке симптоме или друге здравствене тегобе не идете у дом здравља или болницу, већ да позовете неки од бројева телефона, специјално оформљених за ове потребе.

Поред већ познатих бројева 064/894-52-35 и 011/268-45-66, Министарство здравља увело је 20 нових телефонских бројева које можете пронаћи на сајту www.covid19.rs .

Будите активни и одржавајте свакодневну рутину колико вам то изоловани улови дозвољавају. Још једном вас молимо да пратите све савете и будете у комуникацији са вашим најближима. Новонастале околности захтевају максималну озбиљност, али је једнако битно остати миран и сталожен, без панике и тензије која у овом тренутку само може да вам нашкоди.

Ограничене цене животних намирница, заштитне опреме и дезинфекционих средстава и забрана јавног окупљања у затвореним просторијама се смањује на 50 људи

Влада Републике Србије донела је на данашњој седници и Одлуку о ограничењу висине цена основних животних намирница, заштитне опреме и дезинфекционих средстава.

Влада је такође донела Закључак којим се забрана јавног окупљања у затвореним просторијама, са 100 људи колико је претходно било дефинисано, смањује на 50 људи.

Влада Србије је у потпуности посвећена борби против ширења вируса COVID-19, из минута у минут прати развој ситуације у земљи, региону и свету и благовременo ће вас обавештавати о свему и донети све потребне одлуке у циљу очувања вашег здравља.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here