Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Влада Србије усвојила је Стратегију о економским миграцијама за период 2021-2027. године, којом настоји да успостави ефикаснију превенцију даљег одласка грађана у иностранство и подстакне повратак стручњака из дијаспоре, као и да створи пословни и привредни амбијент за долазак страних експерата.

На седници је усвојена Стратегија паметне специјализације у Републици Србији за период 2020-2027. године, као стратешки приступ економском развоју, кроз циљану подршку истраживачким, развојним и иновационим активностима.

Комбинујући индустријске, образовне и иновационе политике, засноване на знању, са фокусом на сопствене снаге и компаративне предности, земље или региони идентификују и бирају одређен број приоритетних привредних области за инвестирање.

Влада Србије утврдила је три законска предлога којима се потврђују различити уговори са Аргентином у области кривичног права. Утврђен је Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Републике Аргентине о узајамној правној помоћи у кривичним стварима, којим ће се обезбедити ефикасна правна сарадња између државних органа двеју држава.

Са истим циљем, утврђен је и Предлог закона о потврђивању Уговора између Србије и Белорусије о изручењу.

Чланови владе увојили су Стратегију развоја дигиталних вештина у Републици Србији за период од 2020. до 2024. године, којом се на целовит начин уређује ова област, како би се искористио потенцијал савремених информационо-комуникационих технологија, са циљем подизања квалитета живота грађана, постизања веће запослености и ефикаснијег рада, што ће побољшати економски статус целог друштва.

Имајући у виду степен у којем дигиталне вештине дотичу сваки аспект живота и рада, Стратегијом су обухваћене четири области – образовање, повећање дигиталних вештина грађана, дигиталне вештине потребнe на тржишту рада и ИКТ стручњаци.

Црква Свете Тројице и стара школа у Церовцу код Смедерeвске Паланке, који чине комплекс народног градитељства из прве половине XIX века, одлуком владе проглашени су за споменик културе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here