Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Влада Републике Србије утврдила је на данашњој седници Предлог закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица, којим ће бити омогућено обједињавање претходних законских решења и свеобухватно регулисана материја која се односи на заштиту ове популације.

Чланови Владе утврдили су Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Босне и Херцеговине о сарадњи на реализацији пројекта аутопута/брзе саобраћајнице Београд – Сарајево – Београд.

Овај пројекат је од великог националног, регионалног и међународног значаја јер се њиме остварује веза, не само са  аутопутем „Милош велики“ и будућим  „Моравским коридором“, већ и са Пан – европским коридорима.

Његовом реализацијом биће унапређена путна структура у региону, чиме се стварају услови за бољу економску сарадњу и привредно повезивање две државе.

На иницијативу Комесаријата за избеглице и миграције, на седници је усвојена Уредба о издавању доплатне поштанске марке „Кров 2020“, која предвиђа њено штампање у периоду од 2. до 14. марта ове године, у тиражу од 1,5 милион комада и у вредности од 10 динара.

Продајом укупног тиража биће обезбеђена финансијска средства за куповину до десет сеоских домаћинстава за породице избеглица и интерно расељених лица.

Влада Србије утврдила је основу за закључивање споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Републике Албаније о узајамном признавању квалификованих услуга од поверења која се пружају у Републици Србији и Републици Албанији.

Потписивање овог споразума допринеће унапређењу билатералних односа у области информационо-комуникационих технологија, као и елиминисању препрека у електронском пословању, омогућити коришћење и једнако правно дејство квалификованих услуга од поверења у обе земље и узајамно признавање квалификованих средстава за креирање електронског потписа, квалификованог електронског печата и електронског жига.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here