Mesto za reklamu

11.03.2020.

Представници Владе Црне Горе отворени су за разговор о измени Закона о слободи вероисповести, саопштио је адвокат Драган Шоћ, члан експертског тима Митрополије црногорско-приморске (МЦП) после петочасовног састанка са представмницима Владе.

„Ми то тумачимо као показивање добре воље да се проблем реши тамо где је његов извор, а његов извор је у закону“, рекао је Шоћ.

Договорено је и да следећи састанак буде наредне среде.

„Да они у међувремену дају коментар на наш предлог за измене и допуне закона, које су им поднете. Очекујемо да дају и евентуалне контра предлоге“, казао је Шоћ.

Он је рекао да је разговор био отворен и до краја искрен.

„Суштина нашег предлога је измена закона у делу који претпоставља државно власништво те да онај ко оспорава може да покрене судски спор у ком ће то и доказивати“, рекао је Шоћ што значи да би терет доказивања власништва прешао са цркве на државу

Шоћ је апеловао на грађане да, у међувремену, „својом снагом и бројношћу на следећим литијама покажу да и даље подржавају захтеве легитимне цркве“.

„Вјерујем да ће то допринети да у следећим разговорима представници Владе схвате да проблем није у томе како ће се Закон применити, него у самом закону, и верујем да ће то дати коначно позитиван резултат“, рекао је Шоћ.

Састанак експертских тимова Владе Црне Горе и Митрополије црногорско-приморске и епархија Српске православне цркве у Црној Гори почео је данас у 10 часова и трајао је пет сати.

Састанак је одржан  на позив премијера Душка Марковића у Вили Горица, преносе подгоричке „Вијести“.

Владу је у разговорима представљо Зоран Пажин, потпредседник Владе, Небојша Вучинић, професор Правног факултета, Анета Спаић, декан Правног факултета, Драгољуб Булатовић, шеф Кабинета председника Владе, Никола Мартиновић, адвокат и Срђан Спаић, дипломирани правник.

На челу експертског тима Митрополије црногорско-приморске је Велибор Џомић, а ту су и координатор Правног савета Митрополије и чланови Правног савета Митрополије и Епархије будимљанско-никшићке, адвокат Драган Шоћ, адвокат Зоран Лазаревић, др Владимир Лепосавић и адвокат Дамјан Ћулафић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here