Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће се Влада трудити да уради све што је у њеној моћи да обезбеди да производи из централне Србије дођу до свих људи на Косову и Метохији који желе да их конзумирају.

Брнабић је у обраћању новинарима, поводом недостатка намирница на северу Космета, изразила наду да ће међународна заједница почети да обраћа више пажње на то и да ће, осим што позива да се укину таксе, обезбедити слободан проток робе. Она је нагласила да постоји велики проблем и да је Влада Србије најављивала да може доћи до тога.

Ми о томе причамо последњих седам месеци, није било слуха у међународној заједници, а трудили смо се да обезбедимо да Срби и остало неалбанско становништво у 21. веку имају могућност избора робе коју ће куповати и да производи из централне Србије стижу на Космет, истакла је премијерка.

Према њеним речима, представници привремених институција су са међународним организацијама учинили све да прекину алтернативне правце за долазак робе.

«Српска стварност»

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here