Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Добитник награде “Меша Селимовић” за најбољу књигу у 2019. години је Владимир Пиштало, за збирку есеја “Значење Џокера”.

Збирка есеја “Значење џокера” Владимира Пиштала добила је највећи број гласова Великог жирија – 60 књижевних критичара, теоретичара и историчара књижевности, саопштено је на конференцији за новинаре у Вуковој задужбини.

Владимир Пиштало је српски књижевник, рођен у Сарајеву 1960. године. Дипломирао јена Правном факултету у Београду и докторирао на Универзитету у Њу Хемпширу на теми вишеструког идентитета српских миграната.

Његова најпознатија дела су романи “Тесла, портрет међу маскама”, “Миленијум у Београду” и “Венеција” који се преводе, или су већ преведени, на више светских језика.

Награду “Меша Селимовић”, за најбољу домаћу књигу објављену претходне године,  од 1988. године додељују “Вечерње новости” и Удружење издавача и књижара Србије.

Награда се састоји од рељефа са ликом Меше Селимовића, рад академског уметника Мирослава Д. Савића, повеље и новчане награде од 200.000 динара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here