Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Командант америчких ваздухопловних снага у Европи Тод Данијел Волтерс рекао је пред Сенатом САД да су амерички војници потребни на Косову и поручио да ће америчка команда у Европи подржати даљи развој косовских безбедносних снага.

Данијел Волтерс, који је генерал ваздухопловних снага САД и командант америчких ваздухопловних снага у Европи и Африци, поручио је да је америчко присуство на КиМ потребно како би се ојачао отпор наших партнера на “спољне малигне претње” пише приштински Експрес.

Говорећи о Косовским безбедносним снагама, Волтерс је рекао да америчка команда у Европи подржава развој КБС-а, у складу са десетогодишњим планом транзиције и у пуној у сарадњи са САД и земљама савезницама НАТО.

“Охрабрујемо КБС да одржи свој мултиентички и професионални карактер, који одговара свим грађанима Косова”, навео је Волтерс.

Волтерс је нагласио да Вашингтон подржава модернизацију војски у региону тиме што их снадбева америчким оружјем.

“Министарство одбране подржава регионалне партнере кроз сарадњу у безбедности и иницијативе за изградњу капацитета. Кључ тих иницијатива је елиминисање зависности војски у региону од совјетског наслеђа”, поручио је амерички генерал.

Према његовим речима, САД користе инструменте сарадње у области безбедности како би модернизовале војске у региону уз оружје америчког порекла, које је у складу са НАТО стандардима.

„Српска стварност“ / ТВ Мост /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here