1. 11. 2020.

Војска Србије представила је савремене тенкове Т-72 МС, које нам је донирала Русија. Приказу у нишкој касарни “Мија Станимировић” присуствовали су и председник Александар Вучић, највиши војни званичници, амбасадор Русије у Србији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће тенкови Т-72 МС које смо добили од Русије значајан помак за нашу копнену војску и да ће допринети већој борбеној готовости Војске Србије.

Вучић је, након приказа савремених тенкова Т-72 МС у нишкој касарни “Мија Станимировић”, захвалио Русији и њеном председнику Владимиру Путину на тој донацији.

Председник Србје је рекао да је данас представљено 11 нових тенкова Т-72 МС у Нишу који имају много снажнију балистичку зашститну, то јест оклоп, као и боље управљење односно навигацију.

Подсетио је да смо добили и 10 оклопних возила БРДМ2 и додао да ће Србији бити испоручено из Русије тих оклопњака и тенкова Т-72 МС

Вучић је нагласио да је циљ да још оснажимо нашу војску и позицију војне неутралност, како би могли да одвратимо сваког потенцијалног агресора на нашу земљу.

             Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изразио је у Нишу задовољство што се, каже, стабилно реализују планови у уговори између Русије и Србије и додао да ће две земље наставити сарадњу у војној и војно-техничкој сфери.

“Увек смо презадовољни када су наша сарадња и плодови наше сарадње видљиви као што су данас”, рекао је Боцан-Харченко.

Наводи да је Русија задовољна што се узастопно, стабилно реализују планови и уговори између председника Србије и Русије, у свим областима, као и у овом који се односи на даје јачање војне способности Србије.

“Неутрални војни статус највише је цењен када може сам себе да штити”, поручио је Боцан-Харченко.

Како је рекао, ово није крај сарадње, већ почетак нове фазе у војној и војно-техничкој сфери Србије и Русије.

“Русија ће радо наставити испоруке и оклопних возила и других врста наоружања да Србија уцвршћује суверенитет, неутрални статус и независностонст, неотуђиви део сваког суверенитат што ми поштујемо”, рекао је Боцан-Харченко.

Приметио је да је данас на приказу у Нишу могло да се види и српски производ, самоходна хаубица “Нора”, која је, како је истакао, врхунски атриљеријски систем, на веома високом технолошком ниову.

“Задовољни смо да Србија, уз развој војно-техничке сарадње са Русијом, на најбољи могући начин развија своју индустрију, привреду и војно-техничку производњу”, рекао је Боцан-Харченко.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here