Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Према очекивањима метеоролога РХМЗС данас ће у Србији бити веома топло, за ово доба године, и ветровито. Највиша температура биће 20 степени.

Време у Србији:

У Србији веома топло и ветровито, са дневном температуром знатно изнад просека.

Током дана променљиво облачно уз умерен, у кошавском подручју и на планинама и јак, а повремено и олујни јужни и југоисточни ветар. Слаба, краткотрајна киша понегде се очекује на северу и западу земље.

На југозападу Србије и у Тимочкој Крајини облачно, повремено са кишом.

Минимална температура од 1 на југоистоку до 10 степени на југу Баната, највиша дневна од 12 на југоистоку до 20 степени на Западу. У Тимочкој Крајини осетно хладније, јутарња температура око минус 3 степена, највиша дневна око 4 степена, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Време у Београду:

У Београду променљиво облачно и топло уз умерен и јак јужни и југоисточни ветар. Минимална температура око 9 степени, највиша дневна око 16 степени.

Време наредних дана:

До краја седмице променљиво облачно, понегде са кишом и веома топло време са дневним температурама знатно изнад просека, уз интензивно топљење снега у свим пределима испод 1.500 метара надморске висине.

У кошавском подручју и на планинама, у суботу и недељу после подне, дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, повремено са олујним ударима.

У току ноћи недељу на понедељак и у понедељак наоблачење са кишом и падом температуре које ће прво захватити северне и западне пределе Србије. У брдско-планинским пределима падаће снег, а у понедељак после подне прелазак кише у снег очекује се и у нижим пределима.

Ветар ће бити у скретању на северозападни и западни, а са проласком фронта краткотрајно ће имати и јаке и олујне ударе.

До краја периода облачно, местимично са снегом и хладно, у нижим пределима уз формирање мањег снежног покривача, од 2 до 10 центиметара, а на планинама уз повећање за нових 15 до 20 центиметара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here