04.08.2020.

Према очекивањима метеоролога РХМЗ данас ће у Србији бити сунчано и топло, а после подне, крајем дана и током ноћи могуће су непогоде град, олујни ветар и обилни пљускови.

Време у Србији:

У Србији ће данас бити променљиво облачно са сунчаним интервалима и топло, а изолована појава краткотрајних пљускова са грмљавином ујутро и пре подне могућа је само на подручју Војводине, док ће после подне, а нарочито увече и ноћу грмљавински развоји постајати све учесталији и у осталим крајевима.

Локално је могућа и непогода са градом и олујним ветром. Дуваће слаб и умерен, у кошавском подручју и на планинама повремено и јак јужни и југоисточни ветар, који ће на југу Баната имати и ударе олујне јачине.

У Бачкој, Срему и западној Србији увече и у току ноћи ветар у скретању на северозападни. Најнижа температура од 15 до 24 степени, а највиша од 30 до 35 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Време у Београду:

У Београду ће бити променљиво облачно и топло, у првом делу дана са дужим сунчаним интервалима, а касније после подне, увече и у току ноћи са условима за пљускове и грмљавину.

Дуваће умерен, повремено јак југоисточни ветар, увече у слабљењу. Најнижа температура око 24 степена, а највиша око 32 степена.

Прогноза за наредних седам дана:

Очекује се да среда буде најнестабилнији дан са учесталом појавом кише, пљускова и грмљавине, али и са условима за локалне непогоде са градом, олујним ветром и великом количином падавина.

Од четвртка до краја периода променљиво – смењиваће се сунчани периоди и краткотрајни пљускови са грмљавином, који ће бити чешћи у централним и јужним деловима Србије.

Температура око и мало изнад просека за прву половину августа.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here