Mesto za reklamu
  1. 04.2019.

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је, након разговора са председником Србије Александром Вучићем, одложио штрајк глађу који ја најавио за данас. И заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да је његова одлука о почетку штрајка глађу одложена, али да је и даље на снази. Исту одлуку пренео је и Александар Мартиновић, председник посланичке групе у Скупштини Србије.

Александар Вулин је на конференцији за новинаре рекао да је одложио штрајк глађу, који је најавио као одговор онима који желе сукобе.

“Припадници новог ДОС-а су имали план да упадну у институције на силу па онда да почну са штрајком глађу у свакој од њих”, каже Вулин и истиче да би тако блокирали њихов рад и представили Александра Вучића као неког ко не брине за туђе животе.

Не би покренули дијалог или тражили изборе, него су, истиче, хтели изнуду. “Зато је мој одговор био штрајк глађу да виде да има оних који би се супротставили истим средствима. Они су хтели насиље и да зауставе институције”, напомиње Вулин.

Каже и да је ту одлуку донео после консултација с председником Србије Александром Вучићем.

И заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да је његова одлука о почетку штрајка глађу одложена, али да је и даље на снази.

Поручио је да ће започети штрајк оног тренутка када “хулигани” буду наставили да уцењују државу и прете штрајком глађу.

Весић је додао да су одборници владајуће већине у Скупштини Београда у 14 сати започели одбрану зграде Скупштине града и београдских општина.

Објашњава да то раде због најаве челника Савеза за Србију да ће по подне покушати да уђу у Народну скупштину, а потом и у Градску скупштину и још неке београдске општине, и да ту започну штрајк глађу, како би им се сутра на најављеном протесту придружиле присталице.

Раније данас, посланик Српске напредне странке у Скупштини Србије Александар Мартиновић изјавио је да ће посланици владајуће коалиције од данас боравити у Скупштини како би је одбранили од оних који “насиљем, дивљаштвом, рушењем, фашизмом” покушавају да преузму власт и промене изборну вољу грађана.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here