Mesto za reklamu

14.12.2018

Министар одбране Александар Вулин каже да је због најаве формирања косовске војске сагледана ситуација на простору КиМ и да је о сваком детаљу обавештен и председник Србије Александар Вучић.

„До касно синоћ имали смо састанке са председником Републике и врховним командантом Александром Вучићем. Он је обавештен о сваком детаљу са свим оним шта се дешава на простору КиМ, не само од представника Војске Србије, већ и од БИА, министарстава унутрашњих и спољних послова“, рекао је Вулин за телевизију „Пинк“.

Он је додао да је председник веома забринут и заинтересован за све што се дешава на простору на КиМ, те да ће све одлуке доносити на основу непосредног увида у све што се дешава на том простору.

„Ми смо као Војска спремни да испунимо свако наређење нашег врховног команданта, то је наш задатак. Какво ће наређење бити донето о томе ће одлучити врховни командант“, истакао је Вулин.

Додаје да ће он и начелник Генералштаба ВС, генерал-потпуковник Милан Мојсиловић бити данас у Копненој зони безбедности, а да ће војнике посетити и председник Србије.

„Председник ће, када оцени да је потребно, доћи у обилазак наших јединица и у Копненој зони безбедности и у рејону одговорности Треће и Четврте бригаде Војске Србије. Председник је у непрекидној комуникацији са војним руководством, али и са свим онима који могу да допринесу неком информацијом за све што се дешава на КиМ“, објаснио је Вулин.

„Српска стварност / Спутник – Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here