Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин разговарао је данас преко видео-линка са министром одбране Руске Федерације генералом Сергејом Шојгуом, коме је пренео захвалност за помоћ коју је та земља упутила Србији за борбу против коронавируса.

Вулин је изразио захвалност руском колеги и због његовог утицаја на то да помоћ, која је стигла у Србију, буде велика и благовремена, и оценио да су експерти које је послала Руска Федерација изванредни, храбри, стручни, вредни и да много помажу у борби против коронавируса.

У име председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, молим Вас да пренесете поздраве и захвалност врховном команданту Оружаних снага Руске Федерације Владимиру Путину, рекао је министар.

Шојгу је пожелео министру Вулину и Србији много успеха у борби против коронавируса, и нагласио да ће руски војни експерти дати све од себе како би на најефикаснији начин помогли српском народу у сузбијању епидемије.

У разговору је учествовао и шеф тимова руских стручњака генерал-мајор Михаил Чернишов, који је известио Вулина и Шојгуа о активностима руских лекара и АБХО екипа, које широм Србије спроводе дезинфекцију простора и здравствених установа и обављају прегледе пацијената за које се сумња да су оболели од COVID-19.

Он је пренео да су руски тимови дезинфиковали 121.500 квадратних метара простора у 34 објекта, 38.500 квадратних метара улица и тргова, док су медицинске екипе посетиле здравствене установе у 10 градова у Србији.

Чернишов је додао да четири медицинске екипе раде на лечењу оболелих пацијената у три медицинска центра у Београду и Ваљеву, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here