Mesto za reklamu

12.02.2020.

„Бошковића многи потцењују и подсмевају му се. Греше. Бој се не оног који се ничег не боји, већ оног који се ничега не стиди. Он стид упознао није“, написао је у писменом одговору српски министар Александар Вулин, којег је црногорски колега Предраг Бошковић упоредио са нацистима.

„Бошковић без имало стида вређа све жртве нацизма. За потребе мале пакости чини велику штету свим антифашистима Црне Горе и свим жртвама нацизма. Нећу му одговорити истом мером, јер ништа у савременом свету не може да се упореди са нацистичким ужасима“, написао је Вулин.

Подсећајући да су Срби од нацизма много пропатили, Вулин је рекао да отпор Срба нацистима може да буде пример и много млађим нацијама.

„Када на гроб убијеног министра одбране заједничке државе Србије и Црне Горе не дође министар одбране Црне Горе, онда је то трагично. Када за покушај спречавања доласка делегације из Србије министар одбране окриви Министарство културе, то је комично. Када министар Црне Горе мисли да може да понизи митрополита Српске православне цркве, то је тужно“, рекао је српски министар одбране.

„Црну Гору поштујем, њеној славној историји исписаној у бојевима за слободу Срба се дивим. Митрополита Српске православне цркве Амфилохија пажљиво слушам и када ме хвали и када ме кори. Ровчанима се захваљујем што су ми на Павловом гробу рекли да је свако њихово огњиште и моје и да ме чекају без најаве и дозвола. Не знам да ли су Ровчани тиме постали хибридна претња, али знам да нису никада престали да буду Срби“, закључио је министар Вулин.

Министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић назвао је свог колегу из Србије Александра Вулина нацистом. Бошковић је навео да је Вулиново понашање приликом посете Црној Гори „трагикомично, али и да представља политички перформанс“.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here