1. 07. 2019.

Министар одбране Александар Вулин рекао је, поводом забране њему и делгацији војног здравства да посети Косово и Метохију, да је то само још један доказ да Рамуш Харадинај лаже.

“Ја ћу вас подсетити да је он нашој премијерки рекао да није тачно да је забрањено званичницима Републике Србије да долазе на Косово и Метохију. Ево још једну лаж смо раскринкали, још једна лаж се показала и још једно кршење свих споразума се показује”, навео је Александар Вулин.

Како је навео, није то највеће кршење споразума јер није формирана ни ЗСО и прекршен је Бриселски споразум.

“Хашим Тачи је отворено рекао да је слагао када је потисао Бриселски споразум и да му не пада напамет да испуни своју реч и испоштује свој потпис. Рамуш Харадинај и његова влада су још једном доказали да су лажови и да не желе Србе на простору Косова и Метохије”, рекао је Вулин.

Према његовим речима, они желе територију и земљу.

“Они хоће болницу у Косовској Митровици али неће српске лекаре у тој болници. Они хоће болницу у Косовској Митровици али неће да дођу лекари с ВМА који већ шест година, откако сам ја био директор Канцеларије за КиМ, долазе и својим знањем помажу људима”, навео је министар.

Додао је да ти лекари одлазе чак и у Грачаницу где не питају како се ко зове већ само питају од чега ко пати.

“Е таквим људима су они забранили да уђу на простор Косова и Метохије”, рекао је Александар Вулин.

“Истиче да није срећан због тога и да се надао да ће приштински званичници овај пут говорити истину и да ће сутра српски народ на Космету бити одбрадован.

Желео сам да их обрадујемо још једном посетом лекара са ВМА. Нажалост, овај пут нам је то онемогућено. Надам се да ће међународна заједница имати снаге да овај пут каже – не да се обе снаге уздрже, јер не знамо чега ми да се уздржимо, већ да је ово још једно кршење споразума и да би морали да воде рачуна да је кретање људи загарантовано”, навео је Вулин.

Претходно је из Вулиновог кабинета саопштено да је Александру Вулину и делегацији Министарства одбране и војног здравства није дозвољено да посете Клиничко-болнички центар Косовске Митровице.

Централне институције у Прштини потврдиле су забрану оценивши да се ради о “провокативним намерама”.

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је у петак да јој је косовски премијер Рамуш Харадинај рекао да је лажна вест да је забрањен улазак српским званичницима на Космет.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here