Mesto za reklamu

13.12.2018.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Трстенику да намера Приштине да формира војску није у складу ни са правом, нити са Резолуцијом 1244, и додао да је дужност Кфора да ту војску распусти.

„КиМ је за нас велика мука, посебно због потеза Приштине и најаве формирања војске, што није засновано ни на праву ни на Резолуцији 1244. Обавеза Кфора је да распусти војску. Али они то неће урадити, рећи ће да се све променило откад су прогласили независност“, рекао је Вучић.

Додао је да нас то доводи у веома тешку ситуацију, али да свим мајкама поручује да ћемо чинити све што можемо да помогнемо народу на КиМ и да сачувамо мир.

„Све што можемо“, поручио је он Трстеничанима окупљеним на отварању фабрике каблова за ауто-индустрију „Амфенол аутомотиве Технолоџи“.

Упутио је још једну поруку, како каже — свету.

„Немојте да понижавате Србију и српски народ, јер то вам ни српски народ ни Србија неће дозволити“, рекао је он.

“Обавеза Кфора је да распусти војску. Али, они то неће урадити, рећи ће да се све променило од када су прогласили независност”, рекао је Вучић у Трстенику након отварања фабрике каблова за ауто-индустрију.

Додао је да нас то доводи у веома тешку ситуацију, али да свим мајкама поручује да ћемо чинити све што можемо да помогнемо народу на КиМ и да сачувамо мир.

“Све што можемо”, поручио је он Трстеничанима окупљеним на отварању фабрике каблова за ауто-индустрију “Amphenol Automotive Technology”.

Упутио је још једну поруку, како каже, – свету. “Немојте да понижавате Србију и српски народ, јер то вам ни српски народ ни Србија неће дозволити”, рекао је Вучић.

Председник је претходно о Косову разговарао са шефом Унмика Захиром Танином.

Вучић није ни потврдио, нити демантовао информацију да ће сутра обићи јединице Војске Србије у Копненој зони безбедности. Истакао је да о томе када ће и коју јединицу обилазити, што је, иначе, његово суверено право, неће никога обавештавати.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here