01.06.2020.

Нема никакве сумње да без решавања “косовског чвора” Србија неће бити члан ЕУ и то је недвосмислена порука Брисела, изјавио је синоћ председник Србије Александар Вучић, гостујући на ТВ „Пинк“

“Без решавања косовског чвора, а не знам како и шта ко мисли да предложи, Србија не може бити чланица ЕУ. Ту нас нико није лагао из Европе, то су рекли на првом састанку 2012. године”, нагласио је председник Србије Вучић.

Председник је истакао и да није велики оптимиста да је могуће пронаћи компромисно решење између Београда и Приштине, али истиче да морамо да учествујемо у разговорима и да учинимо све да се сачува мир и сви наши интереси.

“Очигледно је да постоји велики сукоб између две западне силе око ситуације у Приштини. Видећемо шта ће бити око њихове владе. Спремни смо да разговарамо”, рекао је Вучић.

Он је, иначе, у више наврата указао да је Немачка из епидемије изашла са новом снагом.

Каже и да не види како и на који начин и о чему можемо да се договоримо, али да морамо да разговарамо, да решавамо безброј проблема између Срба и Албанаца – морамо.

“Али, када питам шта је решење, чујем само да нема промене граница. Они чекају да неко у Србији каже да то није Србија, или ”одрећи ћемо се свега да би нас неко потапшао по рамену””, рекао је Вучић.

Додао је да ће се ствари мењати глобално и у наредном периоду, а да је наше да то пратимо и да сачувамо Србију.

“Надам се да ћемо у томе успети, а за то нам је потребна снажна економија и да будемо уједињени као народ”, рекао је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here