Mesto za reklamu

12.03.2020.

Запосленима у здравству од 1.априла биће повећане плате за 10 одсто, саопштио је вечерас председник Србије Александар Вучић. Од сутра биће формирана и два кризна штаба – здравствени за борбу против корона вируса и други који ће се бавити отклањањем економских последица.

Вучић је током телевизијског обраћања јавности казао да ће премијерка Србије Ана Брнабић бити на челу штаба за борбу против коронавируса, а он на челу штаба који ће се бавити економским последицама.

Брнабић ће радити у координацији са министром здравља Златибором Лончаром и стручњацима из здравства, а он са министром финансија Синишом Малим и председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом.

Вучић је казао да су запослени у здравтсву под великим притиском и да је најважније да се очува мотивација код тих људи који се херојски боре са појавом коронавируса.

Истакао је да организовано и солидарно треба да се изборимо са изазовом пред који је Србију и цео свет поставио коронавирус.

Србија има 1.008 респиратора

Саопштио је и да Србија располаже са 1.008 респиратора и да је то три пута више него 2009. године.

Председник је казао и да ће у наредним данима бити више случајева инфекције и обољења, а несумњиво и, како је рекао више оних које ћемо да изгубимо, као што смо изгубили у сезонском грипу, кардио-васкуларним обољењима и другим болестима.

„Све можемо да пребродимо само ако будемо јединствени и солидарни“, рекао је Вучић.

Навео је да ће три клинике бити задужене за коронавирус – инфективна клиника у Београду и клинички центри у Нишу и Новом Саду.

Са представницима изборних листа о евентуалном померању избора

Вучић је најавио да ће после посете Немачкој позвати представнике свих изборних листа које планирају да учествују на предстојећим изборима на разговор о томе како организовати кампању и у ком тренутку и да ли је потребно за пет, 10, 15 дана померити изборе.

„После посете Немачкој и Меркеловој, а и због тема тих разговора, Косово и Метохија, пут Србије у ЕУ, као и коронавирус, због којег ћу замолити за помоћ, бићу слободан да позовем представнике свих изборних листа које планирају да учествују на изборима да разговарамо и да се договоримо о томе како да организујемо кампању, како да учествујемо у кампањи и када, у ком тренутку и да ли је потребно за пет, 10 или 15 дана да померимо изборе“, рекао је председник Србије.

Пензионери ће добити помоћ између 1. и 15. априла

Председник је замолио пензионере, као најугроженије коронавирусом, да буду дисциплиновани и одговорни.

Истакао је да ће једнократну помоћ, од најмање 4.000 динара пензионери добити између 1. и 15. априла, а циљ те мере је да могу да купе и додатна дезинфекциона средства.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here