Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Помоћ од по 10.000 динара за здравствене раднике најкасније до идућег петка биће на њиховим рачунима, најавио је председник Александар Вучић. Истакао је да ће плате здравственим радницима бити повећане за пет одсто од 1. јануара.

Вучић је, упитан да ли је држава уплатила по 10.000 динара здравственим радницима, а ако није када ће, рекао да је новац припремљен и да је донета одлука владе и РФЗО.

“То је око 12 милиона евра, огроман новац је у питању, односно 1,3 милијарде динара. Тај новац биће уплаћен до петка”, објаснио је председник.

Вучић је казао да је Министарство здравља обавило свој посао, али друга министарства као што су МУП, војска, Министарство правде, рада, још нису доставили своје закључке, па када они буду доставили, сви запослени у здравству добиће тај новац.

Вучић je најавио да ће од 1. јануара бити повећане плате медицинским радницима за даљих пет одсто, а за све остале запослене у јавном сектору повећање ће бити 3,5 процената.

“Ићи ћемо од 1. јануара, и у условима ковид и светске економске кризе, са повећањем плата свим медицинским радницима за даљих пет одсто, а за све друге у јавном сектору за 3,5 одсто, односно пет одсто од 1. априла”, објаснио је он.

За повећање плата, тврди, биће добијена сагласност ММФ-а, и то неће бити разбацивање, нити бацање новца, односно неће угрозити стопу јавног дуга, већ ће све бити под апсолутном контролом.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here