Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Надам се да ће поруке Елиота Енгела у Приштини допринети стварању услова за наставак дијалога, рекао је данас председник Александар Вучић после разговора у Београду са америчким конгресменом.

Вучић је пренео и да му је Енгел, који важи за једног од најактивнијих и “најтврђих” албанских лобиста у Вашингтону, рекао “добру реченицу – да то што је велики пријатељ Албанаца не значи да не жели да буде и пријатељ Срба”.

“Надам се да ћемо то у будућности моћи и да видимо”, рекао је председник Вучић на ванредној прес конференцији поводом ситуације у вези са снабдевањем на северу КиМ.

Вучић је рекао да су он и Енгел током данашњих разговора изнели потпуно различите позиције по питању односа према КиМ, али да су имали коректан разговор.

“Он је један од најзначајнијих заговорника независности Косова и протагониста независности Косова. Говорили смо колико је важно да наставимо разговоре и дијалог и да је то важно за добре српско-албанске односе и стабилност у целом региону. Надам се да ће његове поруке у Приштини допринети убрзаном стварању услова за наставак дијалога”, казао је Вучић.

Видећемо, додаје, да ли је то реално.

“Али, што пре наставимо дијалог, то ће допринети смањивању тензија на целом КиМ, а то је од значаја за све нас и да те тензије буду драматично ниже него што је то случај данас”, нагласио је председник.

Вучић је рекао да је са Енгелом разговарао и о другим темама, од случаја браће Битићи до НАТО агресије.

“Разговарали смо свако из свог угла, али на цивилизован начин”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је важно да Србија одржава контакте са Спољнополитичким одбором америчког Конгреса и Енгелом лично.

Председник Одбора за спољне послове Представничког дома Конгреса САД Елиота Енгела САД Елиот Енгел један је од најактивнијих и “најтврђих” албанских лобиста у Вашингтону.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here