Mesto za reklamu
  1. 01.2019.

Александар Вучић је, у обраћању након састанка са представницима Срба у региону, поручио да ће Србија, уколико настави путем развоја и економског напретка какав је био у 2018. години, моћи још више да помогне нашем народу у региону.

Наш народ чека не лака политичка година, рекао је председник Александар Вучић наводећи проблеме око косовског питања и опстанка и положаја Срба у региону. Честитао је Бадњи дан и Божић свим православним верницима, уз поруку да ће се у 2019. живети боље.

Србија ће, како каже Вучић, искористити прилику да своје јачање и напредак и они осете, нарочито по питању очувања нашег културног и националног идентитета.

Вучић је рекао да су у првом делу састанка на Андрићевом венцу, након што је у зграду Генералног секретаријата председник унео Бадњак, разматрани проблеми са којима се Срби суочавају.

“Сви су јасно ставили до знања да је мир и очување стабилности у региону од приоритетног значаја и политика коју водимо је политика сарадње и добрих односа са свим другим народима, у којој нећемо угрожавати туђе националне и државне интересе, али политика у којој ћемо чувати и наше националне и државне интересе”, рекао је Вучић.

Председник је честитао Бадњи дан, предстојећи Божић свим православним верницима и пожелео им успешну Нову годину.

“Наш народ чека не лака политичка година, верујемо да ће економска година бити успешна, да ће Срби живети боље. Знате колиок проблема има по питању КиМ и колико проблема имамо са опстанком и положајем нашег народа у региону”, рекао је Вучић.

Истакао је да се овим састанком не угрожава нико, већ да су саслушали једни друге да би видели како да једни другима помогнемо.

Грађанима се обратио и српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик и такође им пожелео срећне празнике. Он се захвалио председнику Србије што је одабрао баш овај дан да их угости у Београду. Додик је нагласио да се српски народ у овом тренутку налази у тешком положају.

Састанку с Вучићем присуствовали су и председник Српског народног већа у Хрватској Милорад Пуповац, који је већ отпутовао за Хрватску, председник Демократске партије Срба у Македонији и посланик Собрања Републике Македоније Иван Стоилковић.

Присуствовали су и председница Владе Србије Ана Брнабић и председница Републике Српске Жељка Цвијановић, затим председавајући и српски председник Нове српске демократије Андрија Мандић, председник Демократске народне партије Црне Горе Милан Кнежевић и Горан Даниловић из Посебног клуба посланика у Црној Гори.

 „Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here