Mesto za reklamu

17.02. 2019.

Председник Србије Александар Вучић завршио је учешће на Минхенској безбедносној конференцији и на крају посете Минхену осврнуо се на своје активности на Конференцији.  

Председник Вучић је истакао да је нарочито задовољан разговорима које је водио у Минхену са немачким посланицима и подсетио да се ради о људима који су за независно Косово и који су учествовали у целој причи, због чега о тим односима много више знају него највећи део српске јавности.

Нагласио је да је са њима имао отворен и конкретан разговор, као и да су ту били сви најважнијих немачки посланици, од владајуће ЦДУ Ангеле Меркел до других.

Истакао је, такође, да је први пут чуо оштру реакцију на позиве за креирање велике Албаније.

Вучић наводи да посланици у Немачкој пажљиво мотре ситуацију и поштују то што је Србија поуздан партнер и што код нас не може да буде изненађења, попут – преко ноћи забрањујемо неком улазак у централну Србију или уводимо таксе од 100 одсто.

“Немци поштују то што смо поуздан партнер”, додао је Вучић.

Навео је да се у Минхену срео и са бившим потпредседником САД Џозефом Бајденом који је током разговора још једном изразио жељу за наставак дијалога Београда и Приштине и очување мира и стабилности.

Како каже, изразио је личну посвећеност решавању овог проблема.

“Видим да је овде имао разговоре и са Тачијем и албанском делегацијом, тако да су они сигурно пренели своје поруке и по питању такси и жеље да се што пре настави дијалог. А сви знају који је услов за то, шта мора да се уради да би дошло до наставка дијалога”, закључио је Вучић.

Председник се данас, последњег дана Минхенске безбедносне конференције, састао и са председником Јерменије Арменом Саркисијаном.

Вучић је завршио учешће на Минхенској безбедносној конференцији.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here