Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

Председник Србија Александар Вучић наставио је кампању “Будућност Србије” посетом Сремском округу. Посету је започео у Белегишу обиласком вртића “Бубамара”, који је део Предшколске установе “Радост”. Том приликом је најавио изградњу ауто-пута Рума–Шабац–Лозница, као и додатни путни крак ка БиХ и Републици Српској. Председник је истакао да није видео толико страха од донешења неког закона, колико сада, када је реч о закону о пореклу имовине. Вучић је посетио – Белегиш, Инђију, Руму, Шид и Сремску Митровицу.

Приликом посете Белегишу Александар Вучић је најавио да ће се градити ауто-пут Рума–Шабац–Лозница, као и додатни путни крак ка БиХ и Републици Српској дуг 18 километара заједно са мостом преко Раче.

Вучић: Закон о пореклу имовине, никад више страха, позива

Александар Вучић истиче да није видео толико страха од донешења неког закона, колико сада када је реч о закону о пореклу имовине и додао да ће то бити строг закон и да неће бити лако за оне за које се установи да нису на легалан начин стекли имовину.

На питање новинара ко ће бити у највећем страху од тог закона, Вучић каже да га никад више нису звали него сад, па чак ни због Косова, из свих партија.

“Насмејао сам се јер нисам видео толико страха кад смо иједан закон доносили. Више су ме звали из разних партија због тога, него због Косова, Закона о раду… Да ли ти то озбиљно мислиш? Што да га доносимо? Што сад да га доносимо, што баш ми … што то нису урадили они пре нас, да је ваљало, урадили би они па би размишљали….”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Добринцима. Како каже, 30 година се чека на тај закон и сад ће бити донет, јер свуда има људи који не могу да објасне порекло своје имовине, посебно међу политичарима.

Вучић је рекао да је држава радила велики број објеката, попут школа и вртића и инфраструктурних објеката, као и обнову 22 километра ауто-пута од Батроваца ка Сремској Митровици.

“Важно је да урадимо и локалне путеве”, додао је председник.

Вучић је током обиласка вртића “Бубамара” рекао да је за његову обнову држава издвојила 65 милиона динара.

“Хоћу да нашој деци оставимо чисту ситуацију, да не морају они да враћају наше дугове у дугове наших предака, већ да могу да раде за себе и за своју децу и за нашу будућност”, истакао је председник Србије.

Додао је да је у Старој Пазови ниска стопа незапослености, али да мора да се запосли још људи како би се незапосленост свела на минимум.

“Морамо да развијамо туризам значајно више и зато ћемо увести и посебне бродове који ће да плове између Новог Сада и Београда. У почетку ће то да буде под државном контролом, касније ћемо да покушамо да нађемо интерес код приватника чиме ће и Белегиш и Сурдук добити своје место”, истакао је Вучић.

Вучић: Косовски Албанци не желе дијалог

Председник Србије се током посете Белегишу осврнуо и на јучерашње усвајање приштинске платформе наводећи да су тиме косовски Албанци показали да никад нису ни желели дијалог и да га ни у будућности неће желети.

“Наш одговор ће бити одлучан, озбиљан и чврст. Сачуваћемо и Србију и српске интересе. Нисмо се уплашили ни њихових претњи, ни њихових помагача”, рекао је Вучић.

Истакао је да је циљ мир и компромис, али да неће прихватити уцене и притиске који значе одустајање од наших националних интересе зато што би се то некоме у свету свидело.

“Заштитићемо интересе и нашег народа и интересе Србије на КиМ. То ћемо да урадимо на најпаметнији начин и даље остављајући врата отвореним за могући дијалог у будућности, али пре тога неки други људи морају да се уозбиље”, напоменуо је председник.

Навео је да, за разлику од других, он није неко коме је стало до “бусања у груди”, до великих патриотских изјава да би добио аплаузе.

“Увек сам се залагао за компромис, за очување мира, иако знам колико бих више аплауза добио да говорим нешто друго”, рекао је Вучић.

“Градиће се пруга Инђија–Рума”  

Председник Србије је после Белегиша посетио и општину Инђија, где је присуствовао почетку радова на асфалтирању Улице Бранка Ћопића. Поред те улице, биће асфалтирано још 76 улица у дужини 44 километра. Вредност инвестиције је четири милиона евра.

Вучић је најавио да ће држава помоћи Инђији са 250 милиона динара како би могла да заврши градњу спортске хале и најавио да ће се градити пруга кроз Инђију, затим пруга Инђија–Рума која после мора да се спаја са Шидом.

Вучић: Издвајамо много новца за убрзани развој Срема

“Држава издваја много новца за убрзани развој Срема и Мачве”, рекао је председник у Добринцима и истакао да та општина свакога дана на рачуну има 100 милиона динара, док је некада била у дуговима. Подсетио је да је Рума некада била на зачељу, док је сада у врху Сремског округа по развијености и додао да је лично учествовао у отварању четири или пет фабрика у Руми и околини.

Том приликом је истакао да ће се градити ауто-пут Рума–Шабац са мостом на Сави и да ће се радити и брза саобраћајница од Шапца до Лознице, као и да ће то коштати 425 милиона евра.

“После следи ауто-пут Рума–Нови Сад. Некада се говорило да сви ауто-путеви воде у Рим, а сада да сви путеви воде у Руму”, нагласио је председник Србије.

Вучић: Довешћемо најмање једног инвеститора у Шид

Председник Србије је у оквиру кампање “Будућност Србије” обишао Шид и поручио грађанима да ће у наредном периоду настојати да у то место доведе најмање један или више инвеститора.

“Општина Шид је у тешком стању због наслеђених ствари, има велики дефицит и дуг. Зато ћемо гледати да Нови Сад и Београд помогну у новцу и радовима”, додао је председник указујући да ће довођењем фабрика општина имати веће приходе и моћи сама да инвестира у инфраструктуру.

Вучић: Волео бих да жене имају већу улогу у друштву

Александар Вучић честитао је свим женама празник и додао да би волео да жене имају већу улогу у нашем друштву, јер су одговорније од мушкараца.

Нагласио је да су се жене бориле, али да се још нису потпуно избориле да у свему буду равноправне са мушкарцима.

Вучић је обишао у оквиру кампање “Будућност Србије”, обишао и фабрику сточне хране “Храна продукт” у Мачванској Митровици.

Председник Србије је током обиласка фабрике рекао породици Станковић, као и њиховим пословним партнерима који су дошли да поздраве председника, да уз помоћ грантова које обезбеђује држава могу лакше да набаве опрему и машине.

Вучић је фабрику обишао заједно са министром пољопрвиреде Браниславом Недимовићем, покрајинским премијером Игором Мировићем и државним секретаром у Министарству привреде Драганом Стевановићем.

Посету Сремском округу завршио је у Сремској Митровици где се, заједно са премијерком Аном Брнабић, обратио грађанима.

Раније данас, Вучић је посетио Белегиш, Инђију, Добринце, Шид и Сремску Митровицу.

Председник Србије Александар Вучић посетиће сутра Подунавски округ.

Кампања “Будућност Србија” почела је 7. фебруара обиласком Пчињског округа, а како је сам Вучић рекао, циљ је да грађанима представи шта је све до сада урађено и који су даљи планови, али и да чује њихове сугестије и жалбе.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here