Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Председник Србије Александар Вучић састао се са европским комесаром за суседску политику и проширење Оливером Вархељијем.

Вучић је захвалио Вархељију на значајној подршци коју Европска унија пружа кроз екномски, политички и вредносни допиринос напретку Србије.

“Посебно хвала комесару на томе што му није тешко да чује и саслуша представнике Србије, ма како то некоме чудно звучало. Веома добар разговор”, написао је Вучић на свом званичном Инстаграм профилу.

Вучић и Вархеји су, како је раније најављено, разматрали напредак Србије на путу евроинтеграција у светлу годишњег извештаја који би Европска комисија требало да објави почетком октобра.

Очекује се да Комисија заједно са извештајем о напретку земља у процесу приступања ЕУ објави и велики економско-инвестициони план за Западни Балкан.

У наставку другог радног дана у Бриселу, председник Србије учествује на новој рунди дијалога Београда и Приштине на највишем нивоу.

Јуче се састао са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и замеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером.

Истакаоје да верује да ће разговори у Бриселу дати резултат.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here