Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Председник Александар Вучић истакао је да у овом тренутку не постоје разлози за одлагање избора, а кад је реч о кампањи, указује да нема забране за скупове на отвореном, те најављује да ће разговарати са представницима странака које учествују на изборима о организовању што више телевизијских дебата на телевизијама.

Потврдио је такође да СНС до 1. априла неће одржавати предизборне скупове, ни на отвореном ни у затвореном простору.

На питање да ли ће избори бити одложени због појаве коронавируса, Вучић је рекао да у овом тренутку за то нема разлога, али да, уколико ситуација постане тежа, зна своја уставна овлашћења и могуће је да дође до померања избора, евентуално за две до три недеље.

“Ако дође до много теже ситуације знају се моја уставна овлашћења, и може доћи до померања избора на две до три недеље, али не много дуже. Нећемо ниподаштавати рад оних који су прикупљали потписе и учествују у кампањи. Мислим да можемо постићи џентлментски договор”, рекао је он.

Вучић је, поводом најаве забране скупова у затвореним просторима, најавио да ће позвати представнике странака који учествују на изборима и разговарати са њима да организују што више дебата на телевизијама.

“На отвореном су дозвољени скупови. Ми смо одлучили да нећемо одржавати предизборен скупове ни на отвореном ни у затвореном простору”, казао је у вези одлуке у СНС.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here