Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Председник Србије Александар Вучић рекао да је Србија досад дала 300 милиона евра за медицинску опрему. Каже да она стиже из Кине и да се “сви туку за Кину”. Рекао је да је иза нас тешка ноћ, али да ће бити још тежих. Посебно је указао на последице које су доживели припадници Војске Србије који су обезбеђујући оне који су смештени у карантин и сами пстали жртве корона вируса.

Председник Александар Вучић рекао је, приликом обиласка магацина здравствене опреме у Крњешевцима код Старе Пазове, да је Србија ефикасније од многих земаља обезбедила маске и респираторе и поручио да предстоје тешки дани, али да многи тога нису свесни. Иза нас је тешка ноћ и биће их још тежих.

Навео је да је Србија досад дала 300 милиона евра за медицинску опрему и додао да она стиже из Кине и да се “сви туку за Кину”.

Велики “Милшпедов” магацин пун је наслаганих пакета са различитом медицинском опремом, у којима су респиратори, заштитна опрема – хируршке маске, антивирусне маске, заштитне наочаре, визири, оксигенератор, пулсни оксиметар, заштитни мантили, заштитни скафандери, капе, топломери…

Председник је рекао да је ту и опрема која је данас дошла, клинички респиратори и да 10 иде за Нови Пазар.

“Имамо још 201 транспортни, а 36 стиже данас. У тешким, готово немогућим условима се боримо да нешто променимо у земљи”, рекао је Вучић.

Нвео је да је Србија успела да увезе више од 30 милиона хируршких и 15 милиона епидемиолошких маски.

“Можете да мислите за велике земље. Франcуска наручује милијарду маски, а како да их набави? Све велике земље са фантастичним здравственим системима и неупоредиво снажнијом економијом не могу да изађу на крај. Од Њујорка, Милана, Мадрида, сви имају проблеме”, рекао је Вучћ.

“Кад неко говори о стању у региону, само ми и Румуни смо имали толики прилив споља”, рекао је Вучић и додао да је у Србију све дошло из Милана, Лугана и да смо на тим местима где су дошли заражени у Србију имали фаталне последиcе.

Председник Вучић је указао и на тешке последице корона вируса које се претрпели припадници Војске Србије који учествују у обезбеђивању карантина.

Више десетина припадника Прве бригаде Војске Србије, који су били ангажовани на пријему људи који су дошли из иностранства у периоду од 13. до 16. марта, заражено је вирусом корона, саопштио је данас председник Србије Александар Вучић.

Рекао је да је цео гарнизон заражен, али и да би ситуација у Србији била много тежа да они нису организовали карантин у Моровићу и на Палићу.

„О много десетина је реч, не о појединцима. Онда је јасно са чим су се суочавали“, навео је Вучић истичући да су они су примили тежак ударац.

„Хвала им на томе и надам се да ће се сви опоравити“, рекао је председник.

Са председником Вучићем, складиште медицинске опреме у Старој Пазови, обишли су и директорка РФЗО Сања Шкодрић, министар финансија Синиша Мали и директор БИА Братислав Гашић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here