1. 02. 2020.

Председник Србије Александар Вучић ненајављено је посетио припаднике 5. батаљона Војне полиције у касарни “Топчидер”, од којих је желео непосредно да чује како они виде стање у војсци – јавља „Танјуг“.

Александар Вучић са припадницима војне полиције разговара током ручка, у њиховој кантини, а желео је да чује од њих више о томе која им је опрема потребна, шта би унапредило њихов стандард, колика је потреба за становима.

Председника и врховног команданта оружаних снага у касарни су дочекали министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба ВС Милан Мојсиловић, командант Гарде генерал мајор Миломир Тодоровић, начелник Управе војне полиције бригадни генерал Рајко Миловановић и начелних Управе за оперативне послове генерал мајор Желимир Глишовић.

Рапорт му је поднео капетан Страхиња Бабић.

Иначе, амерички војни сајт “Глобал фајер пауер” објавио је најновију ранг листу земаља по војној снази и капацитетима, по којој је Србија, у односу на прошлу годину, напредовала за 13 позиција и тренутно је на 65. месту међу укупно 138 земаља, колико је рангирано.

Остале земље региона ниже су рангиране од Србије – Хрватска на 69. месту, Северна Македонија на 127. месту, Црна Гора на 123. и БиХ на 133. месту.

Земље су рангиране на основу више од 50 фактора који одређују “индекс моћи”, односно категорија почев од војне моћи, броја становника и војника, преко финансија до логистичких способности, природних ресурса и географског положаја.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here