Mesto za reklamu

20.02.2019.

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председником Управног одбора „Гаспрома“ Алексејем Милером, са којим је разговарао о развоју српског гасног

На састанку је констатовано да је настављен раст испоруке руског гаса на територији Републике Србије, који је у 2018. години износио 2.150.000.000 метара кубних, што представља резултат раста српске привреде.

Током сусрета разматрани су и нови гасни пројекти, који би требало да повећају енергетску безбедност Србије и сигурност у снабдевању овим значајним енергентом.

Саговорници су се сагласили да приоритет представља пројекат проширења подземног складишта гаса „Банатски двор“ са 450.000.000 на 750.000.000 метара кубних, као и изградња гасно-транспортног система на територији Србије од границе са Бугарском до границе са Мађарском, који би требало да обезбеди диверсификацију снабдевања гасом за цео регион.

Састанку председника Вучића са председником УО Гаспрома Алексејем Милером присуствовали су и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин и министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић.

 „Српска стварност“ / председник.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here