22.01.2020.

Председник Србије Александар Вучић,  разговарао је вечерас у Израелу о недавно усвојеном Закону о верским слободама у Црној Гори са црногорским колегом Милом Ђукановићем, оцењујући да по том питању није могуће постићи заједнички став.

„Дуго смо разговарали о положају српског народа и о недавно усвојеном Закону о верским слободама у Црној Гори и сагласили смо се да су наша становишта и позиције веома удаљене, и да по тим питањима није могуће постићи заједнички став“, рекао је Вучић за „Блиц“.

Двојица председника сагласили су се да разговоре ускоро наставе.

„Истовремено, разговарали смо као цивилизовани и одговорни људи свесни да Србија и Црна Гора никада не смеју да буду антагонизоване једна другој и да је неопходно да у најкраћем могућем року наставимо разговоре који би водили даљем спуштању тензија и проналажењу решења“, рекао је ексклузивно за „Блиц“ Вучић.

„Говорили смо и о европском путу Србије и Црне Горе и договорили и већу координацију у будућим наступима пред европским институцијама, као и наставак разговора о већој слободи и брзини протока роба, људи, капитала и услуга у нашем региону“, рекао је Вучић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here